Aanvullende vitaminen en mineralen je hebt ze nodig

Vandaag de dag bevatten onze voedingsmiddelen steeds minder essentiële voedingsstoffen.

Dit is het gevolg van de massaproductie in onze landbouw, de voedingsbodem raakt hierdoor verarmd. Door het gebruik van kunstmest bevat de grond nog maar drie mineralen; stikstof, kalium en fosfor. Vroeger bevatte de voedingsbodem meer volwaardige meststoffen en was de grond hierdoor rijker aan belangrijke  mineralen zoals selenium, zink, chroom en mangaan.

Doordat de grond verarmd is geraakt betekent dit ook dat de kwaliteit van onze groenten en fruit achteruit is gegaan.

Wat zijn de gevolgen

Voor het lichaam heeft dit tekort aan essentiële voedingsstoffen zijn gevolgen. Verschillende processen die ons lichaam vervult worden werken nauw samen met het aanbod van voldoende van deze essentiële stoffen om ze goed uit te kunnen voeren.

Ook stress en milieuverontreiniging zorgen voor een aanslag op ons lichaam, het is daarom erg belangrijk om tekorten aan te vullen.

ADH hoeveelheden vitaminen

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen is berekend op wat je lichaam minimaal nodig heeft om een tekort te voorkomen.

De orthomoleculaire voedingsleer hanteert andere doseringen om ervoor te zorgen dat het aanbod voor de lichaamscellen optimaal is.

Volgens de orthomoleculaire richtlijnen is een dagelijkse aanvulling met alle vitaminen en mineralen voor iedereen gewenst, dus ook als je grotendeels gezond of biologisch eet.

Suplletieadvies

Bij het kiezen van een goede multivitamine en mineralen is het erg belangrijk dat er een balans is tussen de voedingsstoffen die erin zitten vanwege de vele wisselwerkingen tussen de stoffen en dat deze goed opneembaar zijn in het lichaam.

De kwaliteit van een multivitamine is erg belangrijk.

In mijn praktijk werk ik uitsluitend met supplementen waarvan deze stoffen uiterst nauwkeurig zijn samengesteld en onderzocht.

Ervaar ook hoe je je geestelijke en lichamelijke gezondheid kunt verbeteren door de juiste aanvullingen te gebruiken!

Contact

Bewust Sano
Dr. B. Hornstrasingel 49
9251AG Burgum

06-37346230
De gevolgen van langdurige of chronische stress.

De gevolgen van langdurige of chronische stress.

Geplaatst op: 2020-01-03

Of het nu gaat om een conflict met familie of vrienden of een vervelende baas of collega, we belanden allemaal wel eens in een situatie waar we niet in willen zitten. Je zou het liefst direct &...

Lees meer Meer nieuws
Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Geplaatst op: 2019-11-27

Maagzuur is een spijsverteringssap wat in de maag gevormd wordt door maagwandklieren. Het bestaat onder andere uit zoutzuur. Maagzuur heeft een aantal functies, namelijk: het breekt v...

Lees meer Meer nieuws
  • Na een week kon ik al verschil merken doordat ik me fitter voelde, meer energie had maar ook voelde ik me meer ontspannen.

    Wilma
  • Toen ik ben begonnen merkte ik al snel verschil.. werd een stuk rustiger in mijn hoofd, minder piekeren, duizeligheid nam af..

    Tineke van den Brand
  • Op advies van Marinda zijn wij gestart met visolie en multivitamines. En jeetje, wat voelen wij ons goed!

    Familie Visser
Wilma Tineke van den Brand Familie Visser

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.