Vitamine K houdt je jong!

Er zijn maar 2 vitamines die ons lijf zelf kan aanmaken. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht aangemaakt in onze huid en vitamine K wordt door bacteriën in onze darmen gemaakt.

Vitamine K bestaat uit 2 componenten, K1 en K2.
Vitamine K1 zit in fruit, plantaardige oliën en groene bladgroenten zoals spinazie, broccoli en sla. Vitamine K2 zit in dierlijke producten zoals ei, vis, vlees en in grote mate in gefermenteerd voedsel zoals kaas, kefir, yoghurt en kombucha.
De vitamine K die we via voeding binnenkrijgen bestaat voor ongeveer 90% uit K1 en 10% uit K2.
K1 is nodig voor bloedstolling. K2 heeft volgens recent onderzoek een verjongend effect op onze bloedvaten. Uit het onderzoek is gebleken dat de elasticiteit van de bloedvaten toeneemt en dat de calciumhuishouding in balans wordt gebracht, wat weer invloed heeft op onze botstofwisseling maar ook op de elastinevezels in onze huid. Een ontregelde calciumhuishouding versnelt namelijk het verouderen van je huid, onder andere door het verkalken van elastinevezels. En het zijn juist de elastinevezels die je huid mooi soepel houden.

Zoals gezegd wordt vitamine K ook gemaakt door onze darmbacteriën, maar dan moeten deze bacteriën wel aanwezig zijn. Medicijnen zoals antibiotica hebben grote invloed op onze darmen. Ze bestrijden niet alleen de slechte bacteriën maar ook de goede! En die hebben we nou juist zo hard nodig om onze darmen en daardoor ons hele lijf, gezond te houden.

Ook een ongezonde leefstijl met alcohol en veel bewerkte voeding heeft grote invloed op onze darmen. Hierdoor kan het zijn dat je een laaggradige ontsteking onder de leden hebt of een voedselallergie ontwikkeld hebt waardoor je darmen niet goed functioneren. Je hoeft dit niet direct te merken in de vorm van darmklachten, dit kan zich heel goed in een ander deel van je lijf manifesteren. Voor een goede gezondheid is het dus vooral zaak om je darmen gezond te houden!

Mensen die bloedverdunners slikken moet oppassen met Vitamine K omdat het invloed heeft op de bloedstolling.

Vitamine K is ook als supplement verkrijgbaar. Ga nooit zo maar supplementen slikken maar overleg altijd met een zorgprofessional! Door middel van bioresonantie kan ik meten hoe jouw vitaminestatus is. Ik kan precies zien of je een tekort opgebouwd hebt of dat er misschien andere punten zijn waar je aandacht aan moet besteden om je lijf optimaal te laten functioneren.

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op via de mail info@bewustsano.nl of op telefoonnummer 0637 346 230.

Contact

Bewust Sano
Dr. B. Hornstrasingel 6
9251AK Burgum

06-37346230
De gevolgen van langdurige of chronische stress.

De gevolgen van langdurige of chronische stress.

Geplaatst op: 2020-01-03

Of het nu gaat om een conflict met familie of vrienden of een vervelende baas of collega, we belanden allemaal wel eens in een situatie waar we niet in willen zitten. Je zou het liefst direct &...

Lees meer Meer nieuws
Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Geplaatst op: 2019-11-27

Maagzuur is een spijsverteringssap wat in de maag gevormd wordt door maagwandklieren. Het bestaat onder andere uit zoutzuur. Maagzuur heeft een aantal functies, namelijk: het breekt v...

Lees meer Meer nieuws
  • Na een week kon ik al verschil merken doordat ik me fitter voelde, meer energie had maar ook voelde ik me meer ontspannen.

    Wilma
  • Toen ik ben begonnen merkte ik al snel verschil.. werd een stuk rustiger in mijn hoofd, minder piekeren, duizeligheid nam af..

    Tineke van den Brand
  • Op advies van Marinda zijn wij gestart met visolie en multivitamines. En jeetje, wat voelen wij ons goed!

    Familie Visser
Wilma Tineke van den Brand Familie Visser

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.