Visolie en het belang van essentiële vetzuren.

Voor een optimale gezondheid hebben we de essentiële vetzuren omega-3 en omega-6 nodig. Ons lichaam kan deze vetzuren, in tegenstelling tot omega-9, niet zelf aanmaken dus moeten we ze via voeding binnen krijgen.Het verschil tussen omega-3, omega-6 en omega-9

Ons lichaam bestaat uit biljoenen cellen, die weer onder te verdelen zijn in meer dan 200 soorten (huidcellen, oogcellen, hersencellen etc.) Om optimaal te functioneren moeten deze cellen 'berichtjes' naar elkaar versturen en ontvangen. Omega-3 zorgt er voor dat onze cellen soepel blijven waardoor ze beter met elkaar communiceren. Omega-3 regelt onze bloeddruk, versterkt ons immuumsysteem en werkt sterk ontstekingsremmend. Daardoor is het misschien wel de belangrijkste van de omega's. Ontstekingen staan namelijk aan de basis van veel chronische ziektes (bijvoorbeeld reuma, ziekte van Crohn) Verder ondersteunt omega-3 het reparatieproces van onze cellen waardoor je minder kans hebt op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, Alzheimer, artritis en hersenbloedingen. Onze hersenen bestaan voor tweederde uit vetzuren, dus je begrijpt hoe belangrijk het is dat we vetzuren binnen krijgen. Studies wijzen ook uit dat omega-3 helpt bij angsten en depressies en het speelt een belangrijke rol bij gewichtsbeheersing. Omega-3 zit in vette vis, schaal- en schelpdieren, lijnzaad, walnoten en visolie.

Zonder omega-6 kan omega-3 niet optimaal functioneren. Omega-6 werkt ook ontstekeingsremmend, mits in juiste verhouding met omega-3. Is er te veel omega-6 in je lichaam aanwezig dan werkt het juist ontstekingbevorderend. Omega-6 zit in plantaardige oliën, zoals zonnebloemolie, sojaolie en maisolie, maar niet in olijfolie.

Omega-9 kan ons lichaam zelf aanmaken en wordt daarom niet als essentieel beschouwd. Ook zit het in dierlijke vetten en plantaardige oliën, met name in olijfolie. Bijzonder is dat de olie die door onze huidklieren aangemaakt wordt, dezelfde omega-9 bevat als olijfolie. Omega-9 kan door ons lichaam gebruikt worden als vervanger van omega-3 en omega-6, maar het is niet de ideale vervanger. Uiteindelijk zullen we er last van krijgen als we een chronisch tekort aan omega-3 en omega-6 hebben.

Een juiste balans tussen deze vetzuren.

In de afgelopen 40-50 jaar zijn er grote veranderingen geweest in ons dagelijkse voedselinname. We zijn veel meer plantaardige oliën gaan gebruiken (bomvol omega-6) en eten elke dag  te veel bewerkte voeding. Dit bevat weinig tot geen omega-3 en te veel omega-6 vetzuren. Dit komt bijvoorbeeld doordat veel van het vlees wat we tegenwoordig eten afkomstig is van dieren die ook bewerkte voeding krijgen. Zelfs gekweekte vis bevat te veel omega-6 vetzuren en een zeer laag gehalte aan omega-3. De verhoudingen kloppen daardoor niet meer. Onderzoek heeft bevestigd dat ons  dieet momenteel ongeveer 25 keer zoveel omega-6 bevat als omega-3. Wetenschappers zijn het er over eens dat een goede verhouding voor onze gezondheid eigenlijk 1:2 en maximaal 1:4 zou moeten zijn.

Door bewerkte voeding zo veel mogelijk te mijden (pakjes, zakjes en kant-en-klaar maaltijden) creëer je al een betere balans tussen omega-3 en omega-6, maar voor een optimaal resultaat is dit vaak niet voldoende. Een goede visolie kan dan uitkomst bieden.

Tijdens mijn zoektocht naar een goede visolie kwam ik de olie van Eqology tegen. Dit is een pure omega-3 olie van 100% Arctische wilde vis met koudgeperste, hoogwaardige organische olijfolie en vitamine D3 met een toegevoegde verse citroensmaak.

De olie bevat geen andere visoliën of kunstmatige toevoegingen en is uitgebalanceerd voor de ideale verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren. De olie is MSC- en CoC-gecertificeerd en afkomstig uit Noorse duurzame visvangst en 100% natuurlijk. Met andere woorden, een kwaliteitsproduct!

Dus wil jij ook:

 • het risico op hart- en vaatziekten minimaliseren?
 • je ontstekingskans verminderen?
 • een optimale hersenfunctie?
 • het immuunsysteem krachtig ondersteunen?
 • de bloeddruk positief beïnvloeden?
 • een goede spierfunctie?
 • jouw bloedvetten – waaronder cholesterol – in balans brengen?
 • preventief werken aan jouw gezondheid?
 • mentaal stressbestendiger worden?
 • beter slapen?
 • een mooiere huid?


Dan heeft Eqology een totaalpakket voor jou.

Voordat je met de olie start, wordt aan de hand van een vingerpriktest de verhouding omega-3 en omega-6 gemeten. Dit gebeurt in een onafhankelijk Noors laboratorium. Meten is weten!!!

Daarna begin je met de olie. De eerste 2 maanden met een dubbele dosis voor een extra boost. Vervolgens een enkele dosis van 0,15ml per kilo lichaamsgewicht. In de 5e maand wordt je weer getest om te kijken hoe je er voor staat.

De makers van EQ visolie zijn zo overtuigd van hun product dat zij een garantie aanbieden aan de gebruikers.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website www.eqology.com

Wil je meer weten over deze visolie, bel mij voor een afspraak op nummer 06-37346230.

 

 

 

 

 

Contact

Bewust Sano
Dr. B. Hornstrasingel 6
9251AK Burgum

06-37346230
De gevolgen van langdurige of chronische stress.

De gevolgen van langdurige of chronische stress.

Geplaatst op: 2020-01-03

Of het nu gaat om een conflict met familie of vrienden of een vervelende baas of collega, we belanden allemaal wel eens in een situatie waar we niet in willen zitten. Je zou het liefst direct &...

Lees meer Meer nieuws
Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Geplaatst op: 2019-11-27

Maagzuur is een spijsverteringssap wat in de maag gevormd wordt door maagwandklieren. Het bestaat onder andere uit zoutzuur. Maagzuur heeft een aantal functies, namelijk: het breekt v...

Lees meer Meer nieuws
 • Na een week kon ik al verschil merken doordat ik me fitter voelde, meer energie had maar ook voelde ik me meer ontspannen.

  Wilma
 • Toen ik ben begonnen merkte ik al snel verschil.. werd een stuk rustiger in mijn hoofd, minder piekeren, duizeligheid nam af..

  Tineke van den Brand
 • Op advies van Marinda zijn wij gestart met visolie en multivitamines. En jeetje, wat voelen wij ons goed!

  Familie Visser
Wilma Tineke van den Brand Familie Visser

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.