Magnesium, een essentieel mineraal!

Slaap jij slecht of heb je weinig energie? Heb je rusteloze benen of regelmatig last van pijnlijke of verkrampte spieren? Last van stress? Een droge huid of andere huidaandoeningen zoals eczeem, acne of psoriasis?
Dan zou Magnesium uitkomst kunnen bieden.

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 (enzymatische) processen in het lichaam. Het is na water en zuurstof het belangrijkste mineraal in ons lichaam. Het is een essentieel macromineraal, wat betekent dat iedere mens magnesium nodig heeft om in leven te blijven. In een mensenlichaam komt gemiddeld 24 à 25 gram magnesium voor. Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, we moeten dit uit voeding halen.

Magnesium is belangrijk bij een goede werking van de spieren (hart) en gewrichten en zorgt voor het behoud van sterke botten. Ook wordt magnesium het “relaxmineraal” genoemd, omdat het betrokken is bij de prikkel overdracht van en naar de hersenen. Dus een anti-stress mineraal. Voldoende magnesium zorgt voor extra energie bij vermoeidheid en draagt bij aan geestelijke veerkracht, een heldere geest en een goede stofwisseling.
Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een zeer droge huid veel baat kunnen hebben bij het gebruik van magnesium spray. Maar ook bij eczeem, acne of psoriasis zorgt de spray voor rust in de huid, het werkt ontstekingsremmend en desinfecterend. Het verzacht de jeuk en de huid wordt gehydrateerd.

Magnesium moeten we dus uit voeding halen. Het zit voornamelijk in:
– groene bladgroente
– noten
– rauwe cacao
– avocado's
– bananen
– zeewier en algen
– broccoli
– peulvruchten
– water

Naast bovengenoemde magnesium bronnen bestaan er ook magnesiumsupplementen.

Je hebt bijvoorbeeld magnesium vlokken voor in bad. Alleen een voetenbad is ook al heerlijk. Of een olie spray die je direct op de huid, pijnlijke spieren en gewrichten kan aanbrengen. Onze huid neemt het goed op. Je kunt het ook als massage olie gebruiken.

Het aanbrengen van de olie kan een prikkende en tintelende reactie veroorzaken die door sommige mensen als onprettig wordt ervaren. Je kunt het dan verdunnen door je handen nat te maken met water en de olie verder in te smeren. Hoe vaker je het gebruikt hoe minder het prikkende, tintelende gevoel zal worden.


Ga nooit zo maar een supplement gebruiken, laat je altijd adviseren door een zorgprofessional.

Contact

Bewust Sano
Dr. B. Hornstrasingel 6
9251AK Burgum

06-37346230
De gevolgen van langdurige of chronische stress.

De gevolgen van langdurige of chronische stress.

Geplaatst op: 2020-01-03

Of het nu gaat om een conflict met familie of vrienden of een vervelende baas of collega, we belanden allemaal wel eens in een situatie waar we niet in willen zitten. Je zou het liefst direct &...

Lees meer Meer nieuws
Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Geplaatst op: 2019-11-27

Maagzuur is een spijsverteringssap wat in de maag gevormd wordt door maagwandklieren. Het bestaat onder andere uit zoutzuur. Maagzuur heeft een aantal functies, namelijk: het breekt v...

Lees meer Meer nieuws
  • Na een week kon ik al verschil merken doordat ik me fitter voelde, meer energie had maar ook voelde ik me meer ontspannen.

    Wilma
  • Toen ik ben begonnen merkte ik al snel verschil.. werd een stuk rustiger in mijn hoofd, minder piekeren, duizeligheid nam af..

    Tineke van den Brand
  • Op advies van Marinda zijn wij gestart met visolie en multivitamines. En jeetje, wat voelen wij ons goed!

    Familie Visser
Wilma Tineke van den Brand Familie Visser

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.