Knoflook, een natuurlijk antibioticum.

Al sinds mensenheugenis wordt knoflook gebruikt voor zijn geneeskrachtige werking. De Egyptenaren schreven er al over en noemden het 'het witte goud'.
Knoflook bevat de vitamines A, B1, B3, B5, B6, C, de mineralen selenium, mangaan, fosfor, koper en calcium en het aminozuur tryptofaan.

Als je knoflook snijdt of kneust komt er allicine vrij. Dit is een sterk antibioticum wat eerst in het bloed circuleert en vervolgens via de longen, darmen, huid en urine-wegen uitgescheiden wordt. Deze organen worden tijdens dit proces als het ware gedesinfecteerd.
Knoflook heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking, het bevordert de spijsvertering, draagt bij aan een goede darmgezondheid en geeft het immuunsysteem een flinke boost.
Verder heeft knoflook een gezonde uitwerking op hart- en bloedvaten en een gunstig effect op hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol.
Het wordt ook vaak ingezet om griep en verkoudheid (en alle bijkomende klachten zoals hoofdpijn, hoesten en buikpijn) te bestrijden.

Knoflook past in eindeloos veel recepten. Je kunt het rauw gebruiken door salades of mee wokken in roerbakgerechten of in soepen doen. 
Maak bijvoorbeeld eens wat vaker je knoflookboter zelf. Heel simpel met roomboter, gesnipperde of geperste knoflook (naar smaak) en een beetje gehakte peterselie. 
Gepofte knoflook bij een stukje vlees is ook heerlijk. Bak de knoflook in de schil mee met het vlees. Als je eerst het punt van het knoflookteentje verwijdert, druk je de knoflook na verhitting heel makkelijk uit de schil. Je kunt het ook in de oven poffen.

De smaak wordt minder intens als knoflook verhit wordt.

De geur van knoflook is iets wat veel mensen afschrikt, maar er zijn een aantal middeltjes die die geur kunnen sterk kunnen onderdrukken, zoals het kauwen op een takje peterselie of munt. Ook het drinken van verse munt thee neutraliseert de geur.
Na het snijden van knoflook zit de geur ook aan je handen. Deze is heel simpel te verwijderen door je handen over RVS te wrijven, zoals bijvoorbeeld een spoelbak of aanrechtblad.

Wil je je immuunsysteem een echte oppepper geven, probeer dan eens deze peterselie knoflooksoep van 3Care. Naar smaak kun je altijd meer knoflook toevoegen en bewaar een takje peterselie om na het eten van de soep op de kauwen.

https://3care.eu/recept/peterseliesoep-met-knoflook-2?fbclid=IwAR0b4agYJIwFJNX1_eWMjA-HO9c7iZwVtPkaGAF_D6wVM8-Dd3O0mCzeH20

Eet jezelf gezond!

Contact

Bewust Sano
Dr. B. Hornstrasingel 6
9251AK Burgum

06-37346230
De gevolgen van langdurige of chronische stress.

De gevolgen van langdurige of chronische stress.

Geplaatst op: 2020-01-03

Of het nu gaat om een conflict met familie of vrienden of een vervelende baas of collega, we belanden allemaal wel eens in een situatie waar we niet in willen zitten. Je zou het liefst direct &...

Lees meer Meer nieuws
Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Geplaatst op: 2019-11-27

Maagzuur is een spijsverteringssap wat in de maag gevormd wordt door maagwandklieren. Het bestaat onder andere uit zoutzuur. Maagzuur heeft een aantal functies, namelijk: het breekt v...

Lees meer Meer nieuws
  • Na een week kon ik al verschil merken doordat ik me fitter voelde, meer energie had maar ook voelde ik me meer ontspannen.

    Wilma
  • Toen ik ben begonnen merkte ik al snel verschil.. werd een stuk rustiger in mijn hoofd, minder piekeren, duizeligheid nam af..

    Tineke van den Brand
  • Op advies van Marinda zijn wij gestart met visolie en multivitamines. En jeetje, wat voelen wij ons goed!

    Familie Visser
Wilma Tineke van den Brand Familie Visser

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.