Een natuurlijk middel tegen insectenbeten.

In de strijd tegen beten van insecten zoals muggen, bijtvliegen, teken en bedwantsen grijpen we al snel naar DEET. DEET is het bewezen meest effectieve chemische middel tegen insecten en hun jeukende en soms gevaarlijke beten. Wetenschappers gingen er altijd vanuit dat DEET het reukvermogen van insecten blokkeerde, maar uit onderzoek is gebleken dat het de insecten verlamd en soms ook doodt. Het blokkeert de activiteit van een enzym wat een belangrijke rol speelt in het zenuwstelsel van insecten, maar ook dat van zoogdieren.

In kleine hoeveelheden zou DEET geen schadelijke effecten hebben en in ons kikkerlandje hebben we het maar voor een korte periode per jaar nodig. Toch wordt het afgeraden voor zwangere vrouwen en kinderen. Ook mensen met een verzwakt immuunsysteem moeten voorzichtig zijn met DEET. Als je bedenkt dat het middel verschillende soorten plastic en kunststof aanvreet, is het misschien niet geheel overbodig om naar een alternatief op zoek te gaan....

Komt nog bij dat, net als met andere bestrijdingsmiddelen, insecten resistent raken.

Wat kun je dan gebruiken?

Vergeet allereerst nooit dat je huid je grootste orgaan is en alles wat je er op smeert ook in je lichaam komt.

Essentiële oliën zoals citronella, tea tree, eucalyptus, pepermunt en lavendel zijn effectief tegen insecten maar werken kortstondig zodat je regelmatig zou moet smeren.

Uit recente onderzoeken is gebleken dat vetzuren uit kokosolie een sterke afwerende werking hebben. Het werkt vaak vele malen langer dan DEET en heeft geen schadelijke bijwerkingen. Je krijgt er juist een mooie zachte huid van!

Meng kokosolie met een paar druppels van 1 van bovenstaande etherische oliën die jij het meest aangenaam vindt en smeren maar. Zeker het proberen waard!

Contact

Bewust Sano
Dr. B. Hornstrasingel 6
9251AK Burgum

06-37346230
De gevolgen van langdurige of chronische stress.

De gevolgen van langdurige of chronische stress.

Geplaatst op: 2020-01-03

Of het nu gaat om een conflict met familie of vrienden of een vervelende baas of collega, we belanden allemaal wel eens in een situatie waar we niet in willen zitten. Je zou het liefst direct &...

Lees meer Meer nieuws
Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Geplaatst op: 2019-11-27

Maagzuur is een spijsverteringssap wat in de maag gevormd wordt door maagwandklieren. Het bestaat onder andere uit zoutzuur. Maagzuur heeft een aantal functies, namelijk: het breekt v...

Lees meer Meer nieuws
  • Na een week kon ik al verschil merken doordat ik me fitter voelde, meer energie had maar ook voelde ik me meer ontspannen.

    Wilma
  • Toen ik ben begonnen merkte ik al snel verschil.. werd een stuk rustiger in mijn hoofd, minder piekeren, duizeligheid nam af..

    Tineke van den Brand
  • Op advies van Marinda zijn wij gestart met visolie en multivitamines. En jeetje, wat voelen wij ons goed!

    Familie Visser
Wilma Tineke van den Brand Familie Visser

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.