De invloed van een gezonde mond op de rest van ons lichaam.

Een gezonde mond is van groot belang voor onze algehele gezondheid.
De afvalstoffen van bacteriën uit je mond, door slechte hygiëne of een ontsteking, komen in onze bloedbaan terecht en kunnen voor ontstekingen in de rest van ons lichaam zorgen, ook in de hersenen.
Chinese geneeskundigen (en ook steeds meer westerse natuurgeneeskundigen en biologische tandartsen) gaan uit van een verband tussen ons gebit en onze meridianen (energiebanen die door ons lichaam lopen). Iedere tand of kies staat in verbinding met een orgaan of lichaamsdeel, net als de verschillende zones van onze voetzolen.

Steeds vaker wordt een slechte mondhygiëne in verband gebracht met chronische aandoeningen.
Volgens Amerikaanse wetenschappers en tandartsen zou het kunnen dat bijvoorbeeld chronische rugklachten of andere chronische ziekten verminderen of helemaal verdwijnen als een ontsteking in de mond opgelost wordt!
Er zou een direct verband bestaan tussen slechte mondhygiëne en hartinfarcten. Zelfs sommige vormen van kanker worden in verband gebracht met ontstekingen in de mond...

Leaky mouth.
De mond is, net als de huid, een barrière tussen ons lichaam en ziekteverwekkers van buitenaf. Als je een wondje aan je huid hebt, kunnen er bacteriën binnendringen die je ziek maken. Zo is het ook met de mond. Als je bloedend tandvlees hebt, is de barrière 'lek' en dit kan veel problemen veroorzaken. Zoals we het al vaak over een 'lekkende darm' hebben gehad (leaky gut), kun je ook een 'lekkende mond' hebben, leaky mouth.
Als je de mondproblemen niet verhelpt, ontstaan er ontstekingen. Niet alleen in de mond, maar ook in de rest van ons lijf. Ons immuunsysteem gaat aan de slag om dit te op te lossen. Maar als de oorzaak niet aanpakt wordt, bijvoorbeeld bloedend tandvlees, blijven er bacteriën binnendringen en wordt zo'n ontsteking chronisch, een laaggradige ontsteking. Het immuunsysteem staat constant 'aan' waardoor het uitgeput raakt en niet meer goed functioneert. Het immuunsysteem is in een gezond lichaam al één van de grootste energieverbruikers. Als het dan ook nog constant 'aan' staat, blijft er maar weinig energie over voor de andere organen en processen in je lijf en krijg je steeds meer gezondheidsklachten.

Oilpulling.
We weten allemaal dat we regelmatig naar de tandarts moeten en onze tanden goed moeten poetsen. Maar je moet niet alleen je tanden poetsen, eigenlijk moet je je hele mond poetsen. Tandvlees en tong ook, op je tong zitten namelijk de meeste bacteriën. Je tandvlees poetsen zorgt voor een betere doorbloeding.

Een handig middeltje voor een gezonde mond is oilpulling, een soort dagelijkse detox voor je mond.
Hierbij spoel je je mond 10-15 minuten met kokosolie of sesamolie. De olie trekt vetoplosbare gifstoffen uit de cellen van het mondslijmvlies, doodt schadelijke bacteriën en schimmels en verwijdert hun afvalstoffen. Slik de olie dus ook nooit door!

Je hebt ongeveer een eetlepel olie nodig. Spoel dit langzaam door je mond, duw het als het ware langs je tanden, tandvlees en kiezen.
Het versterkt je tanden en tandvlees en gaat plaque tegen. Je krijgt een frissere adem en wittere tanden.
Doe dit voor het tandenpoetsen en je zult gegarandeerd een schonere en frissere mond krijgen. Hierdoor voel je je al beter en het doet ook nog eens wonderen voor de rest van je lijf!

Heb je toch last van bloedend of ontstoken tandvlees, spoel dan 2x per dag met lauwwarm water met een theelepel baking soda er door.
Houdt je mond gezond!

Contact

Bewust Sano
Dr. B. Hornstrasingel 6
9251AK Burgum

06-37346230
De gevolgen van langdurige of chronische stress.

De gevolgen van langdurige of chronische stress.

Geplaatst op: 2020-01-03

Of het nu gaat om een conflict met familie of vrienden of een vervelende baas of collega, we belanden allemaal wel eens in een situatie waar we niet in willen zitten. Je zou het liefst direct &...

Lees meer Meer nieuws
Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Geplaatst op: 2019-11-27

Maagzuur is een spijsverteringssap wat in de maag gevormd wordt door maagwandklieren. Het bestaat onder andere uit zoutzuur. Maagzuur heeft een aantal functies, namelijk: het breekt v...

Lees meer Meer nieuws
  • Na een week kon ik al verschil merken doordat ik me fitter voelde, meer energie had maar ook voelde ik me meer ontspannen.

    Wilma
  • Toen ik ben begonnen merkte ik al snel verschil.. werd een stuk rustiger in mijn hoofd, minder piekeren, duizeligheid nam af..

    Tineke van den Brand
  • Op advies van Marinda zijn wij gestart met visolie en multivitamines. En jeetje, wat voelen wij ons goed!

    Familie Visser
Wilma Tineke van den Brand Familie Visser

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.