Gezonde inspiratie

  •   Granola van dadels, amandelen en kokoschips

    Benodigdheden:

    • 200 gram ontpitte dadesl
    • 25 gram amandelen
    • 25 gram kokoschips
    • Keukenmachine


    Bereidingswijze:

    • Ontpit de dadels en doe ze in een kom
    • Voeg vervolgens de amandelen en de kokoschips toe
    • Maal ze fijn met de keukenmachine tot het een kruimelig geheel wordt


    Je kunt de granola 2 weken in de koelkast bewaren en deze gebruiken als tussendoortje of bijvoorbeeld door de ( plantaardige ) kwark of yoghurt gebruiken.

  •   Cherry tomaatjes met basilicum en minimozarella

    Benodigdheden:

    • 8 á 10 cherry tomaatjes
    • Minimozarella
    • Basilicum blaadjes
    • Zwarte peper
    • Indien gewenst cocktailprikkers


    Bereidingswijze:

    • Halveer de cherrytomaatjes en de minimozarella
    • Selecteer een paar basilicumblaadjes
    • Leg de minimozarella op de gehalveerde tomaatjes
    • Voeg vervolgens de basilicum erbij
    • Bestrooi met zwarte peper
  •   Havermout met cranberries en walnoten

    Benodigdheden:

    • 200 ml ( plantaardige ) melk of combinatie 100ml water en 100ml melk
    • 15 gram gedroogde cranberries
    • 15 gram fijngehakte walnoten
    • 30 gram havermout, liefst zo grof mogelijk


    Bereidingswijze:

    • Verwarm de melk in het steelpannetje
    • Voeg wanneer de melk bijna kookt de havermout toe
    • Laat het kort even koken om in te dikken
    • Hak de walnoten fijn en doe ze samen met de cranberries in een schaaltje
    • Voeg de havermoutpap toe


    Je kunt hierin meerdere variaties maken, door bijvoorbeeld eens te kiezen voor appel met pecannoten en kaneel.

  •   Salade met zongedroogde tomaat, feta en pijnboompitjes

    Benodigdheden:

    • 100 – 200 gram veldsla
    • 35 gram zongedroogde tomaat
    • 20 gram pijnboom pitten
    • 20 gram fetakaas (blokjes)


    Bereidingswijze:

    • Doe de sla in een kom
    • Snijd de zongedroogde tomaat en de feta
    • Rooster de pijnboompitten
    • Laat de pijnboompitten kort afkoelen
    • Voeg het geheel bij elkaar
    • Gebruik eventueel een dressing van olijfolie met wat balsamico azijn
  •   Groene smoothie met bleekselderij

    Benodigdheden

    • 1 grote stengel bleekselderij
    • 1 banaan
    • 2 perssinaasappels
    • 2 eetlepels lijnzaad
    • 100 ml water
    • Blender


    Bereidingswijze

    • Was en snijd de bleekselderij in grove stukken
    • Snijd de banaan in grove stukken
    • Pers 2 sinaasappels, bewaar tevens het vruchtvlees ( zonder de pitjes )
    • Doe alles bij elkaar in de blender
    • Voeg 2 eetlepels lijnzaad en de 100ml water toe
    • Mix tot een mooi vloeibaar geheel, zodat ook de bleekselderij goed fijn is.

 

Contact

Bewust Sano
Dr. B. Hornstrasingel 49
9251AG Burgum

06-37346230
De gevolgen van langdurige of chronische stress.

De gevolgen van langdurige of chronische stress.

Geplaatst op: 2020-01-03

Of het nu gaat om een conflict met familie of vrienden of een vervelende baas of collega, we belanden allemaal wel eens in een situatie waar we niet in willen zitten. Je zou het liefst direct &...

Lees meer Meer nieuws
Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Brandend maagzuur. Hoe los je het op een natuurlijke manier op?

Geplaatst op: 2019-11-27

Maagzuur is een spijsverteringssap wat in de maag gevormd wordt door maagwandklieren. Het bestaat onder andere uit zoutzuur. Maagzuur heeft een aantal functies, namelijk: het breekt v...

Lees meer Meer nieuws
  • Na een week kon ik al verschil merken doordat ik me fitter voelde, meer energie had maar ook voelde ik me meer ontspannen.

    Wilma
  • Toen ik ben begonnen merkte ik al snel verschil.. werd een stuk rustiger in mijn hoofd, minder piekeren, duizeligheid nam af..

    Tineke van den Brand
  • Op advies van Marinda zijn wij gestart met visolie en multivitamines. En jeetje, wat voelen wij ons goed!

    Familie Visser
Wilma Tineke van den Brand Familie Visser

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.